top of page

Вітаю!

Це блог сайту Айї Неї, де можна прочитати про творчі новини, а також цікаві статті присвячені міфології та фентезі.

Магія Вікінгів

Вікінги вірили в різні форми магії (трольскап), які були частиною повсякденного життя:

Сеідр (сейдр): Це був вид магії, який традиційно практикували жінки. Чаклуни входили в стан, схожий на транс, щоб спілкуватися з духами або передбачати майбутнє. Або підняти драугра з могили 👀

Гальдр: Цей тип магії передбачав заклинання (пісня, вірш). Гальдр часто використовувався в заклинаннях лікування або захисту.

Руни: вікінги використовували руни як форму магічного письма. Вони вірили, що кожна руна має певне значення і силу, і вони часто використовували їх у заклинаннях і ворожіннях.

Жертвоприношення (блот): вікінги вважали, що жертвоприношення тварин або інших предметів було способом задобрити богів і отримати їхню прихильність. Блот часто здійснювався перед битвами або важливими подіями. Жертвами могли бути і люди добровільно чи полонені.  В Норд 1 ми разом із Сіф спостерігаємо за  ритуалом йольського блоту.

Талісмани (артефакти): вікінги використовували різні магічні чари та талісмани, щоб захистити себе від біди. Це можуть бути амулети, вузли або символи, намальовані на зброї чи одязі. Для створення талісманів часто потребувала ся кров. Були дуже жахливі талісмани у вигляді штанів, що робили з мер*я.

Продовження в каруселі ↙️↙️↙️

*PS нагадую під вікінгами тут і далі маються на увазі скандинави*

166 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page