top of page

Вітаю!

Це блог сайту Айї Неї, де можна прочитати про творчі новини, а також цікаві статті присвячені міфології та фентезі.

Аслауг: Від Покинутої Принцеси до Королеви Вікінгів

У скандинавській міфології в епоху вікінгів історія Аслауг стає винятковою завдяки її перетворенню з покинутої дитини в королеву.

Аслауг була дочкою Зіґфріда (Сіґурда) і Брунгільди (за одним з варіантів..), відомих героїв володарів Півночі. Після смерті батьків, Гаймер врятував дівчинку, заховавши її в арфі, яку носив з собою, подорожуючи країною. Щоб ніхто не дізнався про походження Аслауг і не вбив її. Якось він зупинився на ніч у селян Оке та Гріми. Оке вирішив, що в арфі чоловік ховає скорби тож вночі вони вбили Гаймера. Але в арфі виявилася дівчинка, яку Оке та Грім виховали як свою. А щоб заховати її красу, натирали дитину дьогтем на змушували носити каптур. Її назвали Крака (ворона).

Зрештою, її красу помітили воїни конунга Рагнара, що якраз пристав на відпочинок. Крапка пішла купатися і весь дьоготь з неї зліз, а довге волосся сяяло на білій спині. Воїни так здивувалися що хліб який вони пекли підгорів. Коли Рагнар спитав, чому це хліб підгорівший, воїни розповіли йому за красуню.

Рагнар Лодброк, відважний король вікінгів вирішив випробувати Краку, наказавши, щоб дівчина прийшла до нього "ні голою, ні одягненою, ні голодною, ні ситою, і не сама, але ніз ким". Аслауг відповіла на цей виклик, прийшовши до нього, обгортана рибальськлю сіткою, їла лук, і була в компанії собаки. Це вражаюче виконання умов засвідчило її мудрість та спритність. Рагнар одразу запропонував Аслауг стати його коханкою, але вона відмовилася і погодилася лише стати його дружиною, коли вони повернуться додому до Рагнара.

Урешті Аслауг стала коханою дружиною Рагнара та могутньою королевою. Вона була відома своєю мудрістю, а також своїм впливом на королівство. Сила характеру та інтелекту можуть допомогти подолати найтяжчі випробування.

Згодом Аслауг розкрила Рагнару своє благородне походження (коли він раптом вирішив одружитися на княжні для зміцнення статусу).

Аслауг золушка на яку ми заслужили 😁

9 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page